opti Veelgestelde Vragen

Gratis verzending Nederland & België geen verzendkosten!

Voor 22:00 besteld, morgen in huis - Afhalen mogelijk neem contact met ons op

Koop nu en betaal later met

30 Dagen retour garantie Binnen 30 dagen retour - Gratis retourneren

Extra Korting met kortingscode : KORTING10 verloopt op 30-09-2023

Veelgestelde Vragen

Ontdek alles wat je moet weten in onze uitgebreide FAQ over inspectiecamera's. Leer over hun werking, gebruiksgemak, waterbestendigheid en toepassingsgebieden. Vind antwoorden op veel gestelde vragen over inspectiecamera's voor rioleringen, auto's, bouwprojecten en industrieel onderhoud. Verken de voordelen en accessoires van onze top producten, de inspectiecamera, om betrouwbare visuele inspecties te realiseren in verschillende sectoren. Verrijk je kennis en maak weloverwogen keuzes voor je inspectiebehoeften.

Veelgestelde vragen over onze Endoscopen

Welke soorten inspectiecamera's bieden jullie aan?
Endoscoop Camera - Gemakkelijk Inspecteren

We bieden verschillende soorten inspectiecamera's aan, elk met specifieke kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele van de inspectiecamera's die we aanbieden:


Flexibele Inspectiecamera:
Deze camera's hebben een flexibele, buigzame buis waarmee je gemakkelijk door bochten en hoeken kunt navigeren. Ze zijn ideaal voor het inspecteren van gebieden met beperkte toegang, zoals leidingen, ventilatiekanalen en holle ruimtes.


Draadloze Inspectiecamera:
Deze camera's maken gebruik van draadloze technologie om beelden in real-time naar een smartphone, tablet of ander apparaat te sturen. Ze bieden extra mobiliteit en flexibiliteit tijdens inspecties.


USB Inspectiecamera:
Deze camera's worden via een USB-verbinding aangesloten op een computer of laptop. Ze zijn handig voor situaties waarbij een groter scherm nodig is om de beelden te bekijken.


Industriële Inspectiecamera:
Speciaal ontworpen voor industrieel gebruik, deze camera's zijn vaak robuust en kunnen worden ingezet voor het inspecteren van machines, productielijnen en andere industriële apparatuur.


Waterdichte Inspectiecamera:
Deze camera's zijn bestand tegen water en vocht en zijn geschikt voor inspecties in vochtige omgevingen, zoals leidingen, rioleringen en buitentoepassingen.


Automotive Inspectiecamera:
Deze camera's zijn speciaal ontworpen voor het inspecteren van voertuigen, inclusief de motor, interieur, chassis en andere lastig bereikbare gebieden.


Micro Inspectiecamera:
Deze camera's zijn zeer compact en geschikt voor zeer kleine ruimtes, zoals elektronica, precisie-instrumenten en andere delicate toepassingen.


Het type inspectiecamera dat je kiest, hangt af van je specifieke behoeften en de toepassingen waarvoor je deze wilt gebruiken. Ons assortiment omvat verschillende opties om aan diverse inspectievereisten te voldoen.


Zijn jullie inspectiecamera's waterdicht?
Endoscoop Camera - Gemakkelijk Inspecteren

Ja, onze inspectiecamera's zijn waterdicht volgens de IP67- en IP68-normen.


IP67: Dit betekent dat onze camera's volledig beschermd zijn tegen stof en dat ze bestand zijn tegen onderdompeling in water tot 1 meter diep gedurende 30 minuten. Dit niveau van waterbestendigheid maakt ze geschikt voor inspecties in vochtige omgevingen en oppervlaktewateren.


IP68: Onze inspectiecamera's hebben ook IP68-certificering, wat betekent dat ze stofdicht zijn en dat ze bestand zijn tegen continue onderdompeling in water onder specifieke omstandigheden. De precieze diepte en duur van onderdompeling kunnen variëren tussen verschillende modellen.


Deze waterbestendigheid zorgt ervoor dat je onze inspectiecamera's met vertrouwen kunt gebruiken in diverse omstandigheden, waaronder het inspecteren van leidingen, rioleringen, wateromgevingen en andere situaties waar water aanwezig kan zijn.

Kan ik met jullie inspectiecamera's beelden opnemen?
Endoscoop Camera - Gemakkelijk Inspecteren

Onze inspectiecamera's bieden de mogelijkheid om beelden op te nemen. 
Bij de meeste modellen wordt zelfs een gratis meegeleverde 32GB SD-kaart geleverd, afhankelijk van het specifieke model dat je bestelt. Gedetailleerde informatie over deze mogelijkheid en de meegeleverde accessoires vind je in de product beschrijving van het specifieke model. Dit stelt je in staat om belangrijke momenten vast te leggen en later te bekijken, te analyseren of te delen, wat de functionaliteit van de inspectiecamera aanzienlijk vergroot.

Welke kabel lengte heb ik nodig?
Endoscoop Camera - Gemakkelijk Inspecteren

 De lengte van de kabel van onze inspectiecamera's kan variëren afhankelijk van het specifieke model dat je kiest. 
We bieden verschillende opties met verschillende kabellengtes om aan diverse inspectiebehoeften te voldoen. 
Gedetailleerde informatie over de kabellengte van elk model is beschikbaar in de product beschrijving. We raden aan om de productinformatie te raadplegen om de kabellengte te vinden die het beste past bij de situaties waarin je de inspectiecamera wilt gebruiken.

Zijn er speciale accessoires beschikbaar voor de inspectiecamera's?

We bieden een reeks speciale accessoires aan die ontworpen zijn om je inspectie-ervaring te verbeteren en je te helpen bij specifieke inspectietaken. 

Enkele van de beschikbare accessoires zijn: - 

- Haakjes: Deze accessoires kunnen aan het uiteinde van de inspectiecamera worden bevestigd en helpen bij het oppakken van kleine voorwerpen, zoals sleutels of draden, die anders moeilijk te bereiken zijn. - 

- Magneten: Magnetische accessoires zijn handig om metalen voorwerpen op te pikken of te verplaatsen tijdens inspecties in krappe ruimtes.  

- Spiegels: Spiegels kunnen aan het uiteinde van de inspectiecamera worden bevestigd om hoeken en onzichtbare gebieden te bekijken. Dit is handig bijvoorbeeld voor het inspecteren van achterkanten van objecten. 

- Beschermende koffers: Voor gemakkelijk transport en opslag bieden we beschermende koffers aan die speciaal zijn ontworpen om de inspectiecamera en de accessoires veilig te bewaren. De beschikbaarheid van deze accessoires kan variëren afhankelijk van het model dat je kiest. Bij het kiezen van een inspectiecamera, raden we aan om te controleren welke accessoires beschikbaar zijn en welke het beste aansluiten bij je inspectiebehoeften.

Zijn jullie inspectiecamera's gemakkelijk te gebruiken?

We hebben veel aandacht besteed aan het ontwerp van onze inspectiecamera's om ze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Hier zijn enkele manieren waarop we ervoor zorgen dat onze camera's gemakkelijk te gebruiken zijn:


- Gebruiksvriendelijke bediening: Onze inspectiecamera's zijn uitgerust met intuïtieve bedieningsknoppen en interfaces. Dit betekent dat je niet veel technische kennis nodig hebt om de camera te bedienen. De meeste functies zijn gemakkelijk te begrijpen en direct toegankelijk.


- Eenvoudige Installatie: Het installatieproces van onze inspectiecamera's is ontworpen om zo moeiteloos mogelijk te zijn. In de meeste gevallen hoef je alleen maar de camera aan te sluiten op de weergave-eenheid (zoals een monitor of smartphone), de benodigde accessoires aan te sluiten en je bent klaar om te beginnen.


-  Duidelijke Documentatie: Elke inspectiecamera wordt geleverd met duidelijke en gedetailleerde documentatie. Dit omvat instructies voor de installatie, bediening en onderhoud van de camera. Als je vragen hebt, kun je altijd de bijgevoegde handleiding raadplegen.


- Technische Ondersteuning: Mocht je ooit tegen problemen aanlopen of vragen hebben over het gebruik van de inspectiecamera, dan staat onze technische ondersteuning klaar om je te helpen. Je kunt contact met ons opnemen voor assistentie en begeleiding.


- Gebruiksvriendelijke Functies: Onze inspectiecamera's zijn voorzien van functies die het gebruik vereenvoudigen, zoals zoommogelijkheden, aanpassing van de helderheid en contrast, en draaibare camerakoppen om hoeken te verkennen. Dit stelt je in staat om met vertrouwen inspecties uit te voeren.


Kortom, we hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat onze inspectiecamera's niet alleen effectief zijn bij het uitvoeren van inspecties, maar ook gemakkelijk en intuïtief te gebruiken zijn, zelfs als je geen technische achtergrond hebt.

Voor welke toepassingen is een inspectiecamera geschikt ?

Een inspectiecamera is geschikt voor diverse toepassingen waar visuele inspectie van moeilijk bereikbare of afgesloten gebieden nodig is. Hier zijn enkele van de belangrijkste toepassingsgebieden waarvoor inspectiecamera's nuttig zijn:


Riolering en Leidingen:
Inspectiecamera's worden veel gebruikt in loodgieterswerk om rioleringen, afvoerleidingen en pijpen te inspecteren op verstoppingen, scheuren en andere problemen.

Automotive: 
In de auto-industrie worden inspectiecamera's gebruikt om motorcompartimenten, uitlaatsystemen, onderstellen en andere lastig bereikbare delen van voertuigen te inspecteren.

Bouw en Constructie: 
Inspectiecamera's helpen bij het detecteren van structurele gebreken zoals scheuren in muren, lekkages en isolatieproblemen in gebouwen.

Industrieel Onderhoud:
In fabrieken en industriële omgevingen worden inspectiecamera's ingezet voor het controleren van machines, pijpleidingen, tanks en apparatuur om slijtage en defecten op te sporen.

Elektronica en Elektrische Systemen:
Inspectiecamera's worden gebruikt voor het inspecteren van bedrading, printplaten en andere elektrische componenten zonder demontage.

Milieukunde en Onderzoek: 
Inspectiecamera's worden ingezet voor onderzoek in omgevingen zoals grotten, oceanen en ruimte, waar directe toegang moeilijk is.

Archeologie en Restauratie: 
Inspectiecamera's kunnen helpen bij het onderzoeken van historische structuren, kunstwerken en artefacten zonder ze fysiek aan te raken.


De veelzijdigheid van inspectiecamera's maakt ze onmisbaar voor een breed scala aan industrieën en toepassingen, waarbij ze helpen bij het detecteren van problemen, het uitvoeren van inspecties op afstand en het verkrijgen van visuele gegevens in anders ontoegankelijke gebieden.

Vragen algemeen

Betaalmethodes

Zowel particulieren als bedrijven kunnen via de website bestellen.
Via de webshop kan gebruik gemaakt worden van de volgende betaalmethodes:

Bankoverschrijving (bestelling wordt pas verstuurd na ontvangst betaling)

 • iDEAL
 • Klarna (op rekening voor consument/zzp)
 • Op rekening 
 • Belfius Direct Net
 • Creditcard
 • Bancontact 
 • Paypal
 • Sofort Banking
 • KBC/CBC-betaalknop

 

Op rekening bestellen

Voor bedrijven/stichtingen/overheid is het mogelijk om op rekening te bestellen.
Je kan de order via de website bestellen op de normale manier.
Als je eenmaal aangekomen bent bij het kopje betalen kan je kiezen voor betalen op rekening.

Let op:
Je kan direct bestellen, maar de zending word pas verstuurd zodra de factuur betaald is.

Heb je vragen neem dan contact met ons op
Telefonisch bereikbaar 9.00 - 17.00
Op telefoon nummer (+31)015 202 4090
Email: Support@endoscoopwereld.nl

 

Klarna (achteraf betalen voor consument / zzp)

 

Voor consumenten en tevens zzpérs is het mogelijk om achteraf te betalen d.m.v. Klarna. Hiervoor betalen wij aan Klarna een vergoeding per bestelling en deze vergoeding wordt gedeeltelijk aan u doorberekend in de vorm van administratiekosten.

Kan ik mijn bestelling volgen ?

Om uw bestelling te kunnen volgen, heeft u informatie nodig zoals een trackingnummer of een link naar het trackingportaal van het bedrijf waarbij u hebt besteld. Deze gegevens worden meestal verstrekt zodra uw bestelling is verzonden.

Als u een trackingnummer hebt ontvangen, kunt u dit invoeren op de website van de bezorgdienst (bijvoorbeeld PostNL, DHL, UPS, FedEx, enz.) of op de website. Daar zou u informatie moeten kunnen vinden over de huidige status en locatie van uw bestelling.

Als u geen trackingnummer hebt ontvangen of als u problemen ondervindt bij het volgen van uw bestelling, neem dan rechtstreeks contact op met de klantenservice. 

Telefonisch bereikbaar 9.00 - 17.00
Op telefoon nummer (+31)085-0470912
Email: Support@endoscoopwereld.nl

Verzending - Retourneren

Bedenktijd/retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 30 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.


U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Het retourneren bij ons is geheel gratis wij sturen u een retourlabel. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via support@endoscoopwereld.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Stappenplan retourneren:

 1. Download hier het retour formulier 
 2. Vul het retourformulier zo volledig mogelijk in. Zonder formulier kunnen we je retour niet in behandeling nemen.
 3. Mail het ingevulde formulier naar support@endoscoopwereld.nl
 4. Je krijg binnen 24 uur antwoord op je mail, Wij beantwoorden deze met een retourlabel van PostNL of DHL ( laat dit even weten in je mail wat je het liefst hebt ) 
 5. Plak het label op doos en lever het in bij een depot of afhaalpunt

Verzending

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 22:00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling iets langer duren. Op de productpagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

Voor Nederland & België betaal je geen verzendkosten! 

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorger van DHL of POSTNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

GARANTIE

Dekking:
Wij zijn toegewijd aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze inspectiecamera's. Daarom bieden wij een garantie van 2 jaar aan op al onze inspectiecamera's. Deze garantie dekt fabricagefouten, defecten in materialen en vakmanschap die zich voordoen tijdens normaal gebruik gedurende een periode van 2 jaar vanaf de aankoopdatum.

Uitsluitingen:
Let op dat de garantie geen dekking biedt voor schade veroorzaakt door verkeerd gebruik, misbruik, onjuist onderhoud, ongeautoriseerde reparaties, normale slijtage, ongelukken of externe factoren zoals water- of fysieke schade.

Garantieprocedure:
Mocht u binnen de garantieperiode problemen ervaren met uw inspectiecamera, neem dan contact op met onze klantenservice. Ons team zal u begeleiden bij het indienen van uw garantieclaim en het afhandelen van het proces.

Reparatie of Vervanging:
Na ontvangst van uw claim zullen we de situatie beoordelen. Als het probleem onder de garantie valt en niet onder de uitsluitingen valt, zullen we de inspectiecamera kosteloos repareren of vervangen, afhankelijk van de aard van het probleem.

Kosten:
Binnen de garantieperiode worden er geen kosten in rekening gebracht voor reparaties of vervangingen als gevolg van fabricagefouten. Als het probleem echter wordt veroorzaakt door uitsluitingen zoals vermeld, kunnen er reparatiekosten en verzendkosten van toepassing zijn.

Terugzendbeleid:
Indien uw inspectiecamera voor reparatie moet worden teruggestuurd, volgt u de instructies van onze klantenservice met betrekking tot verpakking en verzending. Wij raden aan om de originele verpakking te gebruiken om schade tijdens het transport te minimaliseren.

Waar ben je naar op zoek?